Vem är jag?

Namn: Malin Johansson
Ålder: 30 år gammal
Antal hundar: 2 stycken, en finsk lapphund och en berger des pyreénes
Tidigare hundar: Berner sennenhund och Volpino italiano
Favorithundsport: Rallylydnad, lydnad och bruks
Kommer från: Skåne

Bakgrund och min filosofi:

Min hundkarriär började egentligen inte förrän 2008. Efter två år på gymnasiet bytte jag linje, började om och flyttade till Örkelljunga och började på Hundgymnasiet. Då skaffade jag även min första egna hund, Nito.

Nito kom in i mitt liv. En rädd liten vit och fluffig sak som stal mitt hjärta. Tillsammans gick vi våra tre år på Hundgymnasiet. Vi lärde oss mycket tillsammans och det var framförallt han som gjorde att jag ville vidareutbilda mig till instruktör och problemhundskonsult. Att ha en rädd hund är både svårt och tufft vilket gjorde att jag ville lära mig mer så jag kunde hjälpa honom på bästa sätt.

Idag har jag flertalet utbildningar i min ryggsäck och med åren har jag fått större erfarenheter av olika hundar. Dels genom alla hundar jag träffar på kurs men också genom mina egna hundar som alla varit olika i personlighet och ras.

Jag tycker det är viktigt att aldrig se sig som fullärd då det alltid finns ny kunskap att ta till sig. Alla hundar är dessutom olika så det gäller att ha ett öppet sinne och ha individuella lösningar för varje ekipage. Det viktiga för mig är att träningen ska vara positiv, hunden ska tycka det är roligt att träna, leva och umgås med oss!

Idag har jag valt att helt rikta in mig på rallylydnaden eftersom det är det jag brinner för! Jag tränar och tävlar mästarklass tillsammans med min berger des pyrénées à face rase; Lycce.