Bells Joy's Benito

Namn: Nito
Smeknamn:
Nitopito, Pito, Skito
Född:
2008-03-09
Avliden: 2015-08-07
Ras: Volpino italiano
Aktiviteter: agility, rallylydnad & freestyle.


DSC_0210Nito var min första hund och oj! vad han lärt mig mycket. Nito flyttade till mig när han var cirka 5 månader gammal och från första dagen var vi som ett, men andra människor, det ville inte Nito veta av! Hans problem med människor följde honom genom hela livet, även om vi lärde oss att hantera det bättre, men bra, det blev det aldrig. Trots hans misstänksamhet mot människor kunde vi stänga in oss i vår bubbla och köra vår grej! Nito var anledningen till att jag ville lära mig mer om hundar, allt för att jag skulle kunna hjälpa honom på bästa sätt! Tack vare honom har jag lärt mig så mycket.

Utöver hans fysika problem och hans misstänksamhet mot människor var han en väldigt enkel hund att ha. Han ställde upp på allt, så länge det var jag som erbjöd det. Han var ingen brukshunds som orkade arbeta i all oändlighet, men träning ställde han upp på 9 av 10 gånger! Vi tränade mycket tricks & freestyle genom åren, dock blev det aldrig någon tävling i den grenen. Agility var Nitos klara favorit och det var tråkigt att hans kropp skulle sätta stopp för det.

Vi hann tyvärr bara tävla en gång i agility hoppklass innan han blev dålig, men att göra ett helt felfritt lopp med enbart 13 hundradelar (!) i tidsfel, det är inte dåligt för sin första tävling! På grund av hans dåliga knä och leder satsade vi på rallylydnaden istället och hann med att tävla ett par gånger innan han tyvärr fick somna in vid sju års ålder.


Tävlingsmeriter:

3 godkända reslutat och titel i rallylydnad nybörarklass (94 poäng och en 2:a plats på debut-tävlingen!)
2 godkända resultat i rallylydnad fortsättningsklass
1 lopp i agility hoppklass 1 (med enbart tidsfel)

Nedan kommer en video från vår tredje tävling i rallylydnad nybörjarklass!


Kurser tillsammans med Nito:

Tävlingslydnad klass 1
Aktiveringskurs
3 år tillsammans på Hundgymnasiet